• Mariska de Kleine en Meike Slim willen een mooi bedrag inzamelen voor Zorgboerderij De Zonnehoeve. Rechts Simone Zonneveld.

    Marjan Hartog-Feddema

Glamourbingo voor De Zonnehoeve

WIERINGERWAARD/ANNA PAULOWNA Een goed doel in de buurt. Dat was waar organisatoren Meike Slim en Mariska de Kleine naar op zoek waren. Jaarlijks organiseren zij een 'Glamourbingo' waarvan de opbrengst volledig naar een goed doel gaat. Vorig jaar was dat het Natuurbad in Wieringerwaard. Dit jaar werden zij getipt om de Stichting Vrienden van De Zonnehoeve met een bijdrage te verblijden.

Marjan Hartog-Feddema

"De bingo op zaterdag 14 april is een glamourbingo. De spelers treden binnen over de rode loper en wij verwelkomen ze met een lekker glaasje bubbels. Tussen de rondes door trakteren we ze op luxe hapjes," vertelt Mariska. Voor de presentatie en de controle van de bingo zijn Kay Bakker en Lenny Hogervorst bereid gevonden. "De bingo staat los van Het Wapen van Wieringerwaard. Het is de locatie en zij sponsoren de hapjes, maar de organisatie is in onze handen," laat Meike weten. "Er is ruimte voor 100 bingospelers. Reserveren mag, zeker als spelers als groep bij elkaar aan een tafel willen zitten".

PAARDENBAK Simone Zonneveld van Zorgboerderij De Zonnehoeve was direct enthousiast toen de bingo-organisatie haar vroeg om het goede doel te zijn. "De paardenbak is dringend aan groot onderhoud toe. De drainage in de bakbodem is dichtgeslibd, waardoor het snel modderig en te nat wordt. Dan kunnen vele activiteiten niet doorgaan. Met de bijdrage willen we de hele bakbodem vervangen: alles er uit, nieuwe drainage er in, weer vullen met speciaal zand en een toplaag die ervoor zorgt dat er onder alle weersomstandigheden gebruik van de bak gemaakt kan worden. Voor dit grote onderhoud moesten we op een andere manier geld zien te vinden. De zorgbudgetten zijn hier niet toereikend voor".

Op De Zonnehoeve genieten 14 personen met een beperking van de dagbesteding. Zij verzorgen de dieren en kunnen er paardrijden als ze dat willen. Ze doen activiteiten die bij hen passen zoals tuinieren, tekenen en zagen en timmeren. Daarnaast maken zij volgens de hygiëneregels de producten van Zuster Evie. De maatschappelijk lokaal vervaardigde food producten zijn verpakt in flesjes en potten. Zij bevatten bijna alle benodigdheden voor het maken van muffins, spijs, speculaas, chocolademelk en soep. De appelmoes en limonade bereiden zij ook. De flesjes en Puike Potten zijn binnen een straal van 15 kilometer bij diverse verkooppunten te koop.

In totaal zijn er 60 ruiters die bij De Zonnehoeve rijden. Er wordt instructie gegeven in kleine groepjes van maximaal 5 personen. Zowel volwassenen als kinderen met en zonder beperking volgen hier les en krijgen inzichten via paardencoaching. In de zomer zijn er twee weekenden ponykamp. De stallen worden dan ontsmet, de dieren blijven buiten en de kinderen kunnen in het schone warme stro slapen. Ook kinderfeestjes waarbij activiteiten met dieren centraal staan, kunnen hier geboekt worden. "Voor al deze activiteiten is een weerbestendige paardenbak onmisbaar," aldus Simone.

GESPONSORDE PRIJZEN Voor 25 euro kan men 5 rondes bingo spelen. "We zijn ontzettend blij met de gulle lokale sponsors die alle prijzen beschikbaar hebben gesteld," laten Meike en Mariska weten. Zo kunnen de bingospelers vele prijzen winnen van gereedschap tot beautybon en van huiskamerconcert door een lokale zanger tot een flinke reischeque. Tijdens de speciale 6e ronde is de hoofdprijs te winnen. Namelijk een nieuwe fiets die volledig gesponsord is door Kooij Tweewielers uit Anna Paulowna. Ook tussendoor zijn er activiteiten waarmee prijzen te winnen zijn.

INFORMATIE De glamourbingo is zaterdag 14 april in Het Wapen van Wieringerwaard aan de Noord Zijperweg 36. Zaal open om 19.00 uur, aanvang bingo 20.00 uur. De opbrengst is voor Stichting Vrienden van De Zonnehoeve. Reserveren mag: glamourbingo@dekleine.net.