• Er zijn ook trainingen op het strand en in het bos.

    Svintha van Paridon

Genieten van buiten bewegen bij Dokev

ANNA PAULOWNA Niemand is een binnenmens. Deze zomer kan iedereen ontdekken hoe je kunt genieten van het buiten zijn en buiten bewegen. Of je nu wel of niet sportief en fit bent; iedereen gaat zich beter voelen door met regelmaat buiten in beweging te komen. Op dinsdag 24 juli start bij Atletiekvereniging Dokev in Anna Paulowna opnieuw een nieuwe cursus 'Lopend meer bewegen'. De cursus wordt gegeven op dinsdag- en vrijdagavond en is vooral bedoeld voor enthousiastelingen die graag in de buitenlucht actief zijn.

VOOR IEDEREEN FIJN Juist de groep sporters die niet zomaar een paar kilometer kan (hard)lopen is welkom. Het hele programma is ook wandelend te doen waardoor deze training geschikt is voor jong en oud, fit maar ook minder fit. Lichamelijke of mentale hindernissen zijn geen probleem. Spelend bewegen is voor iedereen fijn.

Ook de groep die aansluiting wil vinden op de reguliere trainingen (voor tijden: zie www.atletiekvereniging-dokev.nl) kan meedoen en proeven aan het lopen in verenigingsverband. "Wil je meer begeleiding in looptechniek, ben je blessuregevoelig of wil je ervaren of het lopen in de groep je ligt? Doe dan een keer vrijblijvend op proef mee. Wil je trainen voor een specifiek evenement? Draai dan mee," aldus fysiotherapeut/jeugdatletiektrainster Bianca Huiberts, die de cursus begeleidt.

ONDERDELEN In de cursus wordt aandacht besteed aan wandel- en looptechniek. Kracht-, balans- en behendigheidsoefeningen wisselen af met looponderdelen. Bianca: "Dit gebeurt in een speelse vorm zodat de conditie spelenderwijs toeneemt en u lekker energie opbouwt."

De training wordt aan de individuele persoon aangepast. Iedere drie maanden start weer een nieuwe cursus. De meeste trainingen zijn bij Dokev op Sportpark Kleine Sluis in Anna Paulowna. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig. Er worden ook trainingen op het strand en in het bos verzorgd. De nieuwe groep traint van 24 juli tot en met 26 oktober op dinsdag en vrijdag van 19.15 tot 20.15 uur. Kosten 40 euro. Afmelden voor trainingen hoeft niet. In de vakantieperiode wordt zoveel mogelijk doorgetraind.

Voor verdere informatie en aanmelden: Bianca Huiberts, 06-53198275 of biancahuiberts@ziggo.nl.