• Eigen foto

Gelauwerde dirigent leidt eendagsorkest

DEN OEVER Zeker 50 blaas- en slagwerkmuzikanten uit de regio maken zondag 14 oktober persoonlijk kennis met componist-dirigent Jacob de Haan, winnaar van de Buma Classical Music Award 2018. Op uitnodiging van muziekvereniging Apollo Den Oever geeft hij leiding aan een play-in orkest in het Vikingschip Den Oever. Dit eendagsorkest studeert zondag een aantal werken uit De Haan's omvangrijke oeuvre in, onder leiding van de componist zelf.

Jacob de Haan selecteerde zelf de muziek waarmee de muzikanten aan de gang gaan: "Als centraal thema heb ik gekozen voor verbroedering, de fellowship die zo kenmerkend is voor amateurmuziekverenigingen overal ter wereld," vertelt De Haan. De play-in editie in Den Oever is de vierde en laatste in een reeks, na Zuidbroek (Groningen), Smilde (Drenthe) en Stadskanaal (Groningen). Naast het titelwerk The Fellowship gaan de muzikanten aan de slag met Oregon, Call of the Valley, Variazioni in Blue en Arioso (Bachkoraal).

Het gratis toegankelijke slotconcert op zondag 14 oktober staat gepland rond half vijf, in Het Vikingschip Den Oever. Muzikanten kunnen zich nog aanmelden via www.buroreprise.nl/fellowship.