• Natascha Bais en Ben Jeninga en hun Betty, klaar voor 2500 kilometer avontuur.

Garbagerun voor goed doel

REGIO Van München richting Ljubljana, langs Belgrado, Transsylvanië, Debrecen en dan naar Bratislava in Slowakije. En dat allemaal in de 21-jarige Volvo 'Betty'. Dat is wat Ben Jeninga uit Anna Paulowna en Natascha Bais uit Den Helder gaan doen. Als team PrinTesje rijden ze mee in de Garbagerun voor de Sjaak Pach Stichting.

De vijfdaagse rally start 5 februari en wordt een echte winterse rit. De twee worden uitgedaagd om bizarre opdrachten uit te voeren. Natascha: "We gaan door acht landen en willen op deze manier sponsors binnenhalen om aandacht te geven aan het goede werk van de Sjaak Pach Stichting. Een stichting die vaarvakanties organiseert voor het gehandicapte kind."

LOL MAKEN The Garbagerun gaat niet om snelheid of tijd, maar om creativiteit, gekkigheid, avontuur en lol maken. "Het gaat er niet om wie het eerste aankomt, maar natuurlijk is er wel een wedstrijdelement," licht Ben toe. "Elke dag krijgen we opdrachten mee waarmee we punten kunnen scoren. Daarmee hopen we met de meeste punten aan het einde van de week als winnaar uit de bus te komen. Ik denk wel dat de opdrachten ons in bizarre situaties zullen brengen."

Aan de run zat van tevoren al een aantal voorwaarden en daarom uitdagingen. Zo mocht de dagwaarde van de auto niet hoger zijn dan 500 euro en het bouwjaar niet hoger dan 1999. Met Betty de Volvo is de kans groot dat Ben en Natascha onderweg pech krijgen. Ook dat is een uitdaging. Hoe gaan de twee zich hieruit redden?

DELFTS BLAUW Geheel in de geest van Tes Ledegang, die in 2013 is overleden, hebben de twee leden van Team PrinTesje haar liefde voor Delfts blauw en het figuurtje van haar profielfoto gebruikt als basis voor het ontwerp van de auto. Omdat Tes jarenlang vrijwilliger is geweest bij de Sjaak Pach Stichting, is besloten om de kilometers die het team gaat afleggen te laten sponsoren. De hele opbrengst gaat naar deze stichting. Team PrinTesje start niet in Nederland, maar in München. "Zo kunnen we die eerste saaie dag vol snelwegen overslaan en na de start direct aan de mooie routes beginnen," aldus Natascha. De route is zo'n 2500 kilometer.

SPONSOREN Sponsor Team PrinTesje via www.teamprintesje.nl.