• Tom Blekkenhorst (wijkagent), Laurens de Zeeuw (basispolitiezorg) en Annelot Tigchelaar organiseren mee.

    Michel Verhagen

Feestelijke hulpverlenersdag

Maureen Bakker

HOLLANDS KROON Welke hulpverleningsinstanties staan er dag en nacht voor u klaar? En wat doen ze allemaal? Dat laten de Politie en de gemeente Hollands Kroon u graag zien op zaterdag 22 september. Tijdens deze 'Hulpverlenersdag' maakt u niet alleen kennis met de Brandweer, de Ambulancedienst en de Politie, maar ook met organisaties als de Dierenambulance, Link Jongerenwerk, Haulo Berging en Buurtbemiddeling.

VLAM IN DE PAN Een auto te water. Een nestje jonge dieren in gevaar. Een uit de hand gelopen thuissituatie. Het zijn zo van die gebeurtenissen waarbij het een heel fijn idee is dat er hulpverleners klaarstaan. "Wij willen de burgers van Hollands Kroon graag informeren over de diverse hulpverleningsinstanties en partners. Vandaar dat we een dag organiseren voor jong en oud, met heel wat informatiestands en interessante demonstraties", aldus wijkagent Michel Verhagen (43, niet op de foto), die eraan toevoegt dat Jeugdagent Annelot Tigchelaar het grote brein is achter de dag op het Robbenplaat-terrein: "Zij heeft het initiatief genomen voor de Hulpverlenersdag en de kar getrokken." Samen met de andere wijkagenten uit Hollands Kroon, politieagenten uit het basisteam van Heerhugowaard en de gemeente Hollands Kroon kreeg de dag meer en meer gestalte.

DE ARRESTATIEBUS IN Iedereen is van harte welkom op het uitgestrekte Robbenplaat-terrein. Daar kunnen bezoekers zien hoe een voertuig wordt opengeknipt, hoe een brand wordt geblust, hoe een aanhouding met de politiehond in zijn werk gaat én hoe de politie te fiets opereert.

Michel Verhagen: "Het wordt een feest, een prachtige beleving voor jong en oud. Iedereen kan een kijkje nemen in diverse auto's, busjes, een boot en zelfs een arrestatiebusje van de ME. Uiteraard is er ook een hapje en een drankje te koop en er zijn springkussens voor de kleintjes."

De organisaties die zich presenteren zijn: Brandweer, Politie, Ambulancedienst, EHBO, KNRM, Dierenambulance, Link jongerenwerk, Incluzio, VVN, Haulo Berging en Buurtbemiddeling. "Dit is nog niet eerder georganiseerd in Hollands Kroon", aldus Michel Verhagen.

VERBINDING De wijkagenten en andere betrokken instanties willen graag méér verbinding met de burger. Dichter bij de mensen komen. "We zijn er voor jullie. Dát willen we eigenlijk uitstralen. Natuurlijk zijn we aanwezig bij evenementen en op de social media. Maar we gaan ook weer beginnen met ons 'pop up bureau'. Dan zetten we een politiebusje ergens op een druk punt, tafel en tent erbij en dan horen we graag wat er allemaal speelt. Waar burgers last van hebben, of ze zich veilig voelen. Dat kunnen ze dan letterlijk opschrijven. Kijk, door alle veranderingen bij de politie, is de drempel om een politiebureau binnen te stappen steeds hoger geworden. Dus doen wij als wijkagenten er alles aan om meer naar de mensen te komen. Dit evenement past prima in die visie", motiveert Michel Verhagen, die zelf sinds twee jaar wijkagent is in Hollands Kroon.

INFORMATIE De Hulpverlenersdag wordt zaterdag 22 september aanstaande gehouden op het Robbenplaat-terrein in Wieringerwerf. De dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis. Burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon opent de dag om 11.00 uur.