• Verpleegkundigen Tamara, Suzanne, Mandy, Jacqueline en Diana van de afdeling oncologie in Den Helder met mevrouw Feddema.

    Marjan Hartog-Feddema

Diepe buiging voor verpleegkundigen

REGIO "Wij doen het niet alleen hoor!" zeggen verpleegkundigen Mandy Dronkers en Suzanne de Haan van de oncologie-afdeling van de Noordwest ziekenhuisgroep in Den Helder bescheiden. "We zijn echt een team." Na hun dienst maken zij even tijd voor een interview. Op 12 mei is het 'de dag van de verpleging'. Reden genoeg om deze hardwerkende groep mensen even in het zonnetje te zetten. Deze verslaggever begeleidt haar moeder tijdens de chemokuur en maakt een diepe buiging voor al het werk dat de verpleegkundigen dagelijks met zoveel liefde en toewijding doen.

DROOMBAAN Als jonge meisjes wisten Suzanne en Mandy al dat zij in de zorg wilden werken en het liefst in het ziekenhuis. Beiden kozen er daarom voor om zich aan te melden voor de interne opleiding tot verpleegkundige in het ziekenhuis. "Dan leer je zoveel mogelijk in de praktijk en loop je stage op bijna alle afdelingen," vertelt Mandy. Bewust koos zij daarna voor de specialisatie oncologie. Suzanne wil ook graag zo snel mogelijk met deze opleiding beginnen. "Ik wil graag meer leren over het ontstaan van kanker, de behandelingen en de nieuwste ontwikkelingen."

Lees het hele artikel dat Marjan Hartog-Feddema schreef in de CTR Hollands Kroon van woensdag 8 mei.