• Het resultaat is weer spectaculair!

  Telecombinatie Anna Paulowna
 • Een beetje zenuwachtig liep Debbie binnen bij Lex.

  Lex
 • Imana van Lex Hair & Beauty hoef je niets meer te leren over make-up.

  Lex
 • Debbie en Romy Bloem van Telecombinatie hebben lol tijdens de fotoshoot.

  Lex Hair & Beauty
 • Bart van Optiek Leon zorgt voor de perfecte bril.

  Lex Hair & Beauty

De complete make-over van... Debbie Faas

ANNA PAULOWNA "O mijn god, waarom doe ik dit?!" Zo luidt de eerste zin van Debbie's aanmelding voor de make-over. Ze was dan ook erg nerveus toen Lex haar uitnodigde in de kappersstoel plaats te nemen. Maar aan het eind van de dag was ze super blij! Debbie Faas (31) woont in 't Zand en is moeder van Julian (3,5 jaar). Ze heeft ruim tien jaar bij defensie gewerkt en zich toen laten omscholen. Ze werkt nu 3,5 jaar als doktersassistente in Koegras, Julianadorp en heeft het daar erg naar haar zin. Debbie is de vierde kandidaat die is uitgekozen uit de stapel aanmeldingen voor een complete make-over, verzorgd door de ondernemers van winkelcentrum Molensluis in Anna Paulowna.

MOTIVATIE Waarom meldde Debbie zich aan voor de metamorfose? "Ja, waarom doe ik dit," mailde zij. "Omdat het misschien toch maar eens tijd wordt voor iets anders. En voor een opknapbeurt voor mijn haar. Nu is mijn haar nooit naar mijn zin geweest, maar sinds mijn zwangerschap is er helemaal niks meer van over. Het valt uit en is futloos. Er is gewoon niets mee te beginnen en daarom heb ik altijd maar een staart of een klem in. Ik zou graag eens naar een goede kapper willen gaan die iets totaal anders met mijn haar kan doen en mij een compleet nieuwe look geeft."

DE MAKE-OVER "Ik ben zo verwend, echt niet normaal! Dit had ik niet verwacht." Dat was Debbie's reactie naar afloop. Maar toen ze 's morgens binnenliep bij Lex was ze zo zenuwachtig dat ze had vergeten haar auto op de handrem te zetten. "Het waaide nogal, dus op een gegeven moment stond mijn auto half op de weg! Gelukkig is hij nergens tegenaan gekomen." "Debbie was erg nerveus bij ons in de kappersstoel, maar ook erg blij met het eindresultaat: zilverblond met een kleine touch zacht-paars in de voorkant," zegt Lex hier zelf over.

Normaal laat Debbie bij de kapper alleen de punten doen, dus wat haar bij Lex allemaal overkwam, was nieuw voor haar. "Herstellend haarmaskertje, kleuren, bijknippen, stylen, make-up, ik heb best lang gezeten. Om negen uur was ik daar en om kwart over twee ging ik naar Elma voor de kleding. De spiegel was afgeplakt en toen er een pluk paars haar voor mijn ogen viel, schrok ik wel even, maar het zijn maar een paar paarse plukken. Ik ben heel blij met de kleur: asblond. Die stond al een tijdje op mijn wensenlijstje, dus dat heeft Lex goed ingeschat." Medewerkster Imana van Lex Hair & Beauty hield de make-up rustig. Ook hier was Debbie heel tevreden over.

DE OUTFIT Met haar mooie nieuwe uiterlijk was Debbie er nog niet: speciaal voor de fotoshoot stelden Elma Time for Fashion en Optiek Leon een bijpassende outfit en bril beschikbaar. Bij Elma was Debbie snel klaar: "Ze keek naar me en pakte al snel de roze broek uit het rek. Vooral het paarse truitje vind ik erg mooi. Ze heeft heel leuke kleren hangen, echt mijn smaak." Bart van Optiek Leon maakte het plaatje compleet met de perfecte bijpassende bril. Compleet in het nieuw liep Debbie naar Telecombinatie Anna Paulowna voor de afsluitende fotoshoot.

Eenmaal weer in haar eigen omgeving, kreeg Debbie alleen positieve reacties: "Ook van mijn baas, het is echt een heel geslaagde metamorfose. Tijdens de fotoshoot kreeg ik ook nog allemaal tasjes met spullen. Bloemen, boodschappen, allerlei bonnen… ik ben in tijden niet zo verwend! Ik ben een alleenstaande moeder, dus ik heb mijn handen vol. Dan is het heel lekker om even niets te moeten en me te laten verwennen. Het was super leuk, ik ben echt blij dat ik het gedaan heb!"

ONDERNEMERS Deze make-over, compleet met goodiebags, kwam tot stand met medewerking van: Lex Hair & Beauty, Elma Time for Fashion, Optiek Leon, Telecombinatie Anna Paulowna, Deen Supermarkt, Sample 29, Wijnand van der Meer Schoenmakerij, Ma-dr-liefjes Bloembinderij, Hema, Ziomek Poolse Delicatessen, Zonvaart Reizen en Qjoezz fashion.

[][Dit was voorlopig de laatste make-over. De CTR bedankt Lex en alle andere ondernemers voor hun enthousiaste medewerking.