• www.kennethstamp.com

Cultuur 'nieuwe stijl' in Oosterland

OOSTERLAND 'Zin in Oosterland' is het pas gepresenteerde nieuwe motto waaronder alle activiteiten plaatsvinden in de Michaëlskerk in Oosterland. De stichting Culturele Kring Wieringen 'nieuwe stijl' trapt af met een dubbelexpositie van twee Wieringers: fotograaf Kenneth Stamp en beeldhouwer Rini Klaver. De feestelijke opening is zondag 11 februari om 15.00 uur.

De Schot Kenneth Stamp vestigde tien jaar geleden zijn fotostudio in het oude postkantoor van Hippolytushoef. Er volgden vele exposities in binnen- en buitenland, maar nog nooit op Wieringen. Tot nu!

Kenneth is een allround fotograaf. Hij heeft een prachtige studio in het hart van Hippolytushoef, maar wisselt het studiowerk het liefst af met het verkennen en vastleggen van de natuur in zowel Nederland als Schotland. Zo startte hij in 2014 een reportage voor het langlopende project 'De Stelling van Amsterdam', in opdracht van de Provincie Noord-Holland. Komend voorjaar verschijnt het tweede deel van het boek 'Leven op de Stelling', van Agnes de Boer, waarvoor Kenneth de fotografie verzorgde. Trots is hij ook op de portrettenreeks die hij maakte van zijn leermeester en collega-fotograaf Paul Blanca. Het resultaat van deze unieke samenwerking is voor het eerst te zien in Oosterland, naast foto's van Kenneth's favoriete model en muze en een reeks sfeerbeelden van zijn geliefde Wieringen.

BRONZEN BEELDEN Mede-exposant is Rini Klaver, ook uit Hippolytushoef. Zij exposeert in de crypte van de kerk haar prachtige beelden, voornamelijk bronzen. Rini is al meer dan 30 jaar op zoek naar de oervorm. Zij speelt met lijnen die soms een einde kennen maar soms ook doorlopen. Zij maakt figuratieve beelden maar ook abstracte werken die ruimte scheppen voor fantasie.

Speciale gast tijdens de opening aanstaande zondag is kunstenaar Ronnie Sluik, die speciaal hiervoor op de fiets vanuit Enschede komt! Kunsthistoricus Ellen Klaus verzorgt het openingswoord. De expositie in de Michaëlskerk aan de Kerkweg 22 is te bezichtigen van 10 februari tot en met 18 maart, op zaterdag en zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Meer informatie vindt u op www.zininoosterland.nl.