• Spanning en spektakel op het circuit van Winkel.

    Crazy autocross

Crazy autocross op herhaling

WINKEL De Crazy autocross, die op 16 juni niet kon doorgaan vanwege de stortbuien, gaat zondag 23 juni op herhaling. Het evenement start om 12.00 uur op het circuit aan de Hartweg in Winkel, tussen de sporthal en de Westfriesedijk. Ruim honderd deelnemers strijden om de Hollands Kroon cup en het resultaat ook zal meetellen voor het kampioenschap van Noord-Holland.

De organisatie heeft weer een afwisselend programma in elkaar gezet. Coureurs gaan in 7 klassen de strijd aan, namelijk in de verstevigde, de standaard-, de dames-, de super standaard-, de rodeo-, de supersnelle Formule 2 en de V-Buggy jeugdklasse. In de standaardklasse komen diverse plaatselijke coureurs aan de start.

Spectaculair zijn de zogenaamde Formule 2 Stockcar-races met plaatselijke coryfeeën. In de V-Buggy's laten jonge beginnende coureurs ten overstaan van hun plaatsgenoten zien dat zij in de toekomst Max Verstappen zullen opvolgen. Wordt het Tijme of Jitse Groot, Noud, Fin of Wes Koelewijn, Rick Peetoom of toch Thomas Heijn die met de prijzen in Winkel huiswaarts gaat?

Bij alle klassen gaan natuurlijk snelheid en veiligheid hand in hand. De organisatie zorgt ervoor dat tractors op het circuit aanwezig zijn om gestrande voertuigen op veilige wijze naar het rennerskwartier te slepen. Ook de vrijwillige Brandweer en de EHBO zijn op het circuit aanwezig.

Spanning en spektakel dus op het Winkeler circuit. Voor alle bezoekers is een gratis programmablad beschikbaar, met onder meer gegevens over de deelnemers.