• Aannemer René Winter, projectontwikkelaar Jennifer Hofmeijer en architect André Rijnders.

    Eigen foto

Bouw Polder Hofje gaat van start

ANNA PAULOWNA Na jaren van voorbereidingen, gaat Bouwbedrijf J.G. Appelman BV binnenkort van start met de bouw van een stadspaleisje voor senioren. Dit 'Polder Hofje' verrijst op de huidige vestigingslocatie van het Bouwbedrijf aan de Stationsweg in de Spoorbuurt. Op de foto Aannemer René Winter, projectontwikkelaar Jennifer Hofmeijer en architect André Rijnders.

De eigen nieuwbouw van Bouwbedrijf Appelman op Kruiswijk III nadert zijn voltooiing en omstreeks 1 maart vindt de verhuizing plaats. Aansluitend starten de sloopwerkzaamheden van de huidige werkplaats en opslagloodsen. In de maand april wordt vervolgens gestart met de bouw van het Polder Hofje. De drie-eenheid Jennifer Hofmeijer, André Rijnders en René Winter realiseerden tezamen ook al de Polder Residence (2011) en de Polderhoeve (2013) in Breezand, in samenwerking met tal van andere partijen. Een groot aantal van deze partijen zal ook bij de nieuwbouw van het Polder Hofje betrokken zijn.

Het Polder Hofje wordt een hofje met levensloopbestendige woningen voor senioren. Ouderen kunnen er op een plezierige wijze zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Het wordt een woonwijk in een woonwijk, oftewel een dorp in een dorp. De indeling is vergelijkbaar met de hofjes in Amsterdam en Delft. De woningen zijn georiënteerd op een fraaie binnentuin met karakteristieke terrasjes. "Je komt hierdoor sneller met elkaar in contact," vertelt initiatiefneemster Jennifer Hofmeijer. "Dat geeft de bewoners een gevoel van veiligheid en saamhorigheid. Je woont op jezelf, maar toch ook samen."

De huidige seniorenwoningen hebben meestal een beperkt aantal vierkante meters en een slaapkamer op de begane grond. "Dat is niet meer van deze tijd," stelt Jennifer Hofmeijer. "Als je een woning voorziet van de juiste voorzieningen, zoals een lift naar de verdieping en huisautomatisering, kunnen mensen in een fijne, normale woning oud worden."

Ongeveer de helft van de woningen zijn in optie en de eerste woningen zijn verkocht. Jennifer: "Allemaal aan fitte mensen die toekomstbestendig kopen." Voor meer info: zie www.polderhofje.nl. Het Polder Hofje wordt eind 2018 opgeleverd.