• Met Bert Schuiling heeft Ap-Art een echte alleskunner in huis.

    Eigen foto

Bert Schuiling nieuwe regisseur Ap-Art

ANNA PAULOWNA Na het succes van De Jantjes is er achter de schermen van Ap-Art Musicals hard gewerkt. Het bestuur stond voor een aantal flinke uitdagingen. Niet alleen het kiezen van een nieuwe musical stond hoog op de prioriteitenlijst; De Jantjes was voor zowel regisseur Herman Planken als voor de productieleider Carol Kelderman de laatste voorstelling die zij voor Ap-Art hebben gemaakt.

THEATERDIER Met trots kan Ap-Art melden dat de zoektocht naar een nieuwe regisseur met succes is afgesloten. Met Bert Schuiling uit Den Helder heeft Ap-Art een zeer ervaren regisseur aan boord weten te halen. Bert is een echt theaterdier. Niet alleen regisseert hij, hij speelt, geeft les en workshops in bijvoorbeeld improvisatie en presentatie en schrijft zelf theaterstukken en musicals. Met recht een alleskunner! Ap-Art is er dan ook van overtuigd dat zij met Bert Schuiling zeker het niveau van de afgelopen producties kan handhaven en zelfs nog kan verbeteren. De taken van Carol Kelderman worden over meerdere personen verdeeld.

PETTICOAT In 2020 speelt Ap-Art 'Petticoat', een musical die zich afspeelt in de jaren '50 van de vorige eeuw. Petticoat is het verhaal van het meisje Pattie uit Winschoten dat graag wegdroomt in haar toekomst, maar ook daadwerkelijk de stoute schoenen aantrekt en haar droom najaagt: ze wil zangeres worden. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze uiteindelijk de tegenwinden kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je hart. Met thema's als de schaduwkanten van het leven in de showbizz en de universele strijd tussen ouders en hun kinderen. Een musical van nu over het toen van Nederland, gevuld met veel humor en aanstekelijke liedjes.

AUDITIES De audities voor de productie 'Petticoat' zijn op zondag 22 september. De inschrijving sluit op 14 september. Het inschrijfformulier en alle informatie over de verschillende rollen staan op www.apartmusicals.nl.

Ap-Art is opgericht in 1997. Na vele successen als Oliver!, The Sound of Music, My fair Lady, Beauty and the Beast en De Jantjes is Petticoat alweer de 13e musicalproductie.