• Vanaf links: Arie Bollhaar, Ab Hofstede, Erik Deelstra en Ferry Vanacker. Arie: - Mensen die KiKa een warm hart toedragen, zijn van harte welkom -

    Paula Seijbel

Autorondrit voor KiKa

WIERINGERWERF Voor de zestiende keer organiseert Arie Bollhaar (65) samen met goede vrienden Ab Hofstede, Erik Deelstra, Ferry Vanacker en goede vriendin Jacqueline van de Berg op zondag 26 mei een autorondrit 'Cars for KiKa'. Een evenement dat geheel belangeloos wordt georganiseerd voor het goede doel. De tocht van zo'n 70 kilometer is van 10.00 tot 18.00 uur. Start en finish zijn bij café Bij de Buren in Wieringerwerf. Iedereen die KiKa een warm hart toedraagt, is welkom.

Paula Seijbel

De organisatoren zijn levensgenieters, mensen met een hart van goud die daarnaast een gezamenlijke passie hebben voor sportieve auto's. Naast deze passie zet Arie zich graag in voor goede doelen gerelateerd aan kinderen. "Een vriend van mij had een dochter van zeven maanden die leukemie kreeg. Binnen anderhalve maand was ze overleden. De doctoren hadden een foutieve diagnose gesteld. Het leed van ouders met chronisch zieke kinderen zien, vind ik ondragelijk".

Het doel van het evenement dat Arie en zijn vrienden zondag organiseren, is een gezellig samenzijn en support van het goede doel KiKa. Deze stichting werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker. Het evenement bestaat uit verschillende delen. Een autorondrit, loterij en een afterparty met live muziek. En daarnaast de verkiezing van de mooiste auto, waarmee de deelnemers prijzen kunnen winnen. Het publiek en de deelnemers bepalen de winnaars door hun stem uit te brengen. "Het is altijd weer verrassend wat er uit de bus komt," lacht Arie.

Deelnemers krijgen een mooie route voorgeschoteld, uitgestippeld door Erik Deelstra, langs Waddenzee, bos, Wieringen, Westfriesedijk en onverharde paden. Na de rondrit kan, overigens op eigen kosten, een lunch worden genuttigd bij café Bij de Buren. Van 14.00 tot 18.00 uur is een live optreden van allround zanger Cock Zwanenburg gepland. Tussendoor vinden drie trekkingen van de loterij plaats. Hoofdprijzen zijn een Kärcher Hogedrukreiniger met carkit, Eurom Hogedrukreiniger en een 82 cm LED televisie. Daarnaast zijn er nog andere leuke prijzen te winnen.

Aan dit evenement kan worden deelgenomen met alle soorten auto's. "Type auto of bouwjaar is totaal niet relevant. Iedereen die zich wil inzetten voor KiKa, is van harte welkom," aldus Arie. Inschrijven kan tussen 10.00 en 10.30 uur bij café Bij de Buren aan de Brinkweg 15. Deelnemers kunnen zich ook vooraf aanmelden via a.bollhaar@telfort.nl of telefonisch: 06-41835707.

Kosten voor deelname is tien euro per auto. Bij vooruitbetaling is een gratis lot voor de loterij inbegrepen. Prijs losse loten is 2 euro, drie loten 5 euro en zeven loten 10 euro. Het deelnamegeld kan worden gestort op bankrekening NL10 INGB0688516122 t.n.v. A.J Bollhaar, onder vermelding van KiKa 2019.

i Het evenement is mede mogelijk gemaakt door Robert Kalt Sneleenposter.nl, Sportprijzen De Boeier, 123inkt.nl, Bakkerij Alkemade en Meerdanvlees.nl. Meer informatie: a.bollhaar@telfort.nl