• Arie Bollhaar met zijn grote liefde: Ford Mustang, bouwjaar 1996. De rechter Mustang is eigendom van een goede vriend.

    Paula Seijbel

All American Cars voor Kika

ANNA PAULOWNA Zondag 27 mei organiseert Arie Bollhaar samen met vijf anderen een gezellige sponsorrit voor alle bezitters van Amerikaanse auto's en iedereen die KiKa een warm hart toedraagt. Dit evenement vindt plaats op de Schelphorst in Wieringerwerf. De opbrengst gaat naar Stichting KiKa, een stichting die vernieuwend onderzoek doet naar kinderkanker. Het doel is om zoveel mogelijk Amerikaanse auto's aan de start te krijgen.

Arie Bollhaar (64) is een levensgenieter of zoals hij zelf zegt 'een sociaal voelend mens'. De ex-horecaondernemer heeft plezier in het leven. Sinds vier jaar is hij alleenstaand. Arie zet zich vaak in voor goede doelen: KiKa, jong gehandicapten en voor minder bedeelden. Sinds 2010 woont Arie op de Mr. Dr. Jonkerlaan in Anna Paulowna, een prachtige rode Ford Mustang, bouwjaar 1996, staat voor de deur. "Mijn trots", aldus de goedlachse Arie.

De liefde voor de Mustang zat er vroeg in. Als 10-jarig jongetje zag hij tijdens een autoritje met zijn oom Ab een bronskleurige Mustang voorbij rijden. "Als ik 18 ben en een rijbewijs heb, wil ik zo'n Mustang", gaf Arie aan. Oom Ab beloofde hem dat wanneer hij in een keer zijn rijbewijs zou halen, Arie een Mustang cadeau kreeg; zo geschiedde. Vanaf die tijd heeft Arie altijd een Mustang in zijn bezit gehad.

Al achttien jaar draagt Arie KiKa een warm hart toe. "Een beste vriend van mij verloor zijn zevenjarig dochtertje aan leukemie. Dat greep mij zo erg aan, dat ik me vanaf die tijd heb voorgenomen mij voor KiKa in te zetten", verklaart Arie.

Om 'American Cars voor KiKa' te organiseren is voor locatie Schelphorst in Wieringerwerf gekozen. "Het is lastig om een terrein te vinden met genoeg parkeerplaatsen; dit is daarom een pracht locatie". Het evenement duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Tussen 10.00 en 11.00 uur kunnen deelnemers inschrijven en verzamelen. Iedereen is welkom, ook wanneer men niet in het bezit is van een Amerikaanse auto, benadrukt Arie. Belangstellenden kunnen auto's bewonderen en hoeven geen entree te betalen.

Uiteraard zijn sponsors altijd welkom. "Hiervoor zijn twee mogelijkheden: geld storten op het bankrekeningnummer onderaan dit artikel of het beschikbaar stellen van loterijprijzen", legt Arie uit.

De kosten voor deelname bedragen 20 euro per persoon. Om elf uur wordt gestart met het eerste gedeelte van de rondrit met een duur van circa anderhalf uur. Dit deel gaat vanaf het verzamelpunt door Winkel, Barsingerhorn en Anna Paulowna om uiteindelijk te eindigen bij het startpunt en is circa 70 km lang. Na de lunch, die inclusief bij het deelnamebedrag is inbegrepen, wordt gestart met het tweede deel van de rit. Die zal voor een groot deel over Wieringen gaan en is ongeveer 50 km. Ook deze zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen. Bij vooruitbetaling is een gratis lot voor de loterij inbegrepen. De loterij is tussen 16.00 en 17.00 uur. "Iedereen, ook het publiek, mag meedoen met de loterij."

De opbrengsten van een lot (2,50 euro) gaan naar KiKa. Storten op NL10 INGB0688516122 t.n.v. A.J. Bollhaar (tourrit KiKa, naam en aantal personen). Meer info: a.bollhaar@telfort.nl.