• Instagram

In actie voor 3FM Serious Request

HOLLANDS KROON Gemeente Hollands Kroon en de agrarische jongerentak van LTO Noord organiseren donderdag 20 december een kerstmarkt op het Omtaplein in Wieringerwerf. De opbrengst is voor 3FM Serious Request. Verenigingen, scholen, winkeliers, bedrijven en inwoners zijn van harte welkom om mee te doen. De markt duurt van 14.30 tot 20.00 uur.

'Bescherming tegen natuurgeweld' en 'Reanimatie in Nederland' zijn dit jaar de Rode Kruis-doelen van 3FM Serious Request. Er is deze keer geen 'glazen huis' op een vaste locatie, maar dj's van 3FM lopen door Nederland. Donderdag 20 december doen dj's Sander Hoogendoorn en Eva Koreman (foto) Den Oever en Wieringerwerf aan. Ze worden begeleid door een stoet tractoren die de weg letterlijk verlichten. De volledige route met alle plaatsen die Sander en Eva aandoen staat op de website van 3FM.

Iedereen die producten of diensten wil aanbieden voor het goede doel, kan gratis een kraam huren op de kerstmarkt. Maar ook in aanloop naar 20 december is van alles mogelijk. Denk aan een sponsorloop, een thuis-restaurant of een spelletjesavond. De opbrengsten gaan allemaal naar het goede doel. Heeft u ideeën voor een inzamelingsactie, een activiteit tijdens de kerstmarkt of wilt u een kraam huren? Stuur een mail naar kernbeheer@hollandskroon.nl.

Verschillende acties zijn al bedacht. Zo is stichting AED aanwezig om aanwezigen ter plekke te scholen in hun vaardigheden in reanimatie. Ook zijn erwtensoep en stamppotten te koop, bereid door slagerij Ton Poelsma met producten van lokale boeren. Er komen koren zingen en er zijn warme glühwein en chocolademelk te koop. De totale opbrengst wordt deze middag in aanwezigheid van de dj's bekend gemaakt.