• 5 muziekvrienden

    Vaart, de band

Vaart maakt liedjes die ergens over gaan!

19-12-2018, 23:15 | Lezersnieuws | Jacob

Vaart speelt; “Hierbinnen komt het goed” – Scagon Theater, Schagen

Ze speelde al 2 keer in het voorprogramma van De Dijk, schrijven liedjes in het Nederlands die ergens over gaan en voelen zich thuis op kleine podia, in theaters en tegenwoordig ook op festivals waar ruimte is voor swingende Nederpop.

Graag stellen wij u voor aan een band die haar publiek inspireert, een spiegel voor houdt maar bovenal laat genieten. Van jong tot oud herkennen mensen zichzelf in de rake teksten en al meerdere malen kwamen er mensen na afloop met tranen in de ogen bedanken. Vaart stamt en dreunt in het groot maar raak de meest gevoelige snaar in het klein.

Na ruim 20 jaar ervaring in het covercircuit besloten deze muziekvrienden dat er meer is dan liedjes naspelen. Het moesten eigen liedjes worden met eigen teksten en zo was Vaart een feit. De band moest wennen, de eerste liedjes zaten als een paar nieuwe schoenen maar na het toetreden van de conservatorium geschoolde saxafoon virtuoos Marco  viel alles op z’n plek.

Na 2018 waarin de band ‘Mooie Verhalen’ speelde gaan ze in 2019 van start met “Hierbinnen komt het goed”. Op de valreep van 2018 spelen ze op zondag 30 december hun try-out in het knusse Scagon theater en de titel spreekt voor zichzelf. De wereld staat voor een uitdaging, er zijn massa’s vluchtelingen op de been, de koude oorlog is terug en onze oceanen zijn dik vloeibaar van de plasticsoep. Maar er is hoop en hoop is precies het motto dat in vrijwel alle Vaart-songs terugkeert. De band zingt ‘Laat de haat maar in de kou staan, hang de wanhoop naast de hoed. Buiten gaat het naar de haaien maar hierbinnen komt het goed”.

Vaart neemt u in ‘hierbinnen komt het goed’ mee op een muzikale reis langs haar liedjes waar de gitaren, saxafoon, accordeon en piano elkaar speels afwisselen.

Vaart is klaar voor 2019 en mocht u of een geliefde in uw omgeving in zwaar weer raken onthoud: ‘Hierbinnen komt het goed”.

Check Vaartdeband.nl of Facebook (Vaartdeband) voor meer informatie en  onder Vaart vindt u ook verschillende liedjes op Spotify.

We zien u met veel plezier binnen bij ons terug!

Kaarten kosten Euro 8,50 en zijn te bestellen via www.scagontheater.nl