• Blije gezichten bij zwem- en triathlonvereniging Oude Veer. Mike de Bruin van Interprint reikt de tassen uit aan het bestuur en leden van de afdelingen wedstrijdzwemmen en zwemmend redden.

    Ruud Koomen

Uitreiking Masita prijs: sporttassen voor Oude Veer!

11-06-2018, 11:49 | Lezersnieuws | Cor

Breezand - De succesvolle Grote Clubactie van vorig jaar kreeg nog een prachtig staartje voor zwem- en triathlonvereniging Oude Veer. Het sportkledingbedrijf Masita had voor de 'beste nieuwkomer'  van deze actie een prijs beschikbaar gesteld, namelijk 'Een volledig aangekleed team t.w.v. 2.000 euro'.  Oude Veer  werd de winnaar van deze geweldige prijs.

Oude Veer startte in oktober 2017 met de Grote Clubactie in ging voor het eerst daarbij 'Superloten' voor bedrijven verkopen. Patrick den Das, Cor Koomen en Cor Zwaag staken veel tijd in dit project en wisten uiteindelijk 112 Superloten aan de man te brengen. Voor Oude Veer realiseerde zij hiermee een opbrengst van 13.461 euro. (elk verkocht bracht 120 euro op) en werden daarbij 'de best verkopende nieuwe vereniging'. Over het geheel genomen eindigde Oude Veer op een derde plaats.

Voorzitter Patrick den Das en coördinator legt uit over dit prachtige resultaat: “Wij vonden dit een mooie kans om de lokale bedrijven te benaderen met de vraag of zij open staan voor enige vorm van sponsoring. Een mogelijkheid was het kopen van een Superlot. Naast de kans op het winnen van een Grote Clubactie-prijs, kregen de sponsors ook gratis publiciteit. Wij plaatsten namelijk een banner van hun bedrijf op onze website. Ook is een gedeelte van de opbrengst voor een lokaal goed doel (750 euro voor het Inloophuis) uitgereikt".

Meer dan honderd loten à 150 euro verkopen is geen peulenschilletje. Het driekoppige verkoopteam bood de kopende bedrijven van de Superloten meer dan een lot. Patrick: “Naast publiciteit op onze website, zorgden wij ook voor aandacht op social media. Zo werd er een foto gemaakt bij de aankoop van ieder Superlot. Wij bundelden dan telkens vijf bedrijven waar we een fotocollage van maakten. Deze werd vervolgens op Facebook en op onze website gezet. Ook kregen de sponsors dit digitaal toegestuurd als blijvende herinnering.”

In overleg met Masito werd gekozen om voor de gewonnen prijs geen kleding te nemen. Voor dit bedrag konden we ook een groot aantal sporttassen uitzoeken. Mike de Bruin van Interprint Zeefdrukkers uit Den Helder voorzag de tassen van het Oude Veer logo. Voor Mike was dat een extra grote klus, want naast de logo's zijn ook alle voornamen van de leden erop gedrukt. Zondag 3 juni waren de tassen voor de afdelingen wedstrijdzwemmen en zwemmend redden klaar en konden ze aan de gelukkige gebruikers worden uitgedeeld.