Presentatie boek Dorpsgezichten.

14-11-2017, 15:00 | Lezersnieuws | Theo Moras.

: Er was vrijdagavond veel belangstelling bij presentatie boek " Dorpsgezichten 't Veld, Zijdewind en Moerbeek " waar Sil Jong als de inzender van de titel het eerste boek wordt overhandigd door Theo Vertelman de voorzitter van het Comité.

Dit fotoboek was een vervolg op het in 2003 verschenen boek “Wonen rond de Martinuskerk” door het Comité Fotoboek 2017.

Dat dit zeer gewaardeerd werd bleek wel uit de nagenoeg volle zaal van Cafe De Vriendschap aan de Rijderstraat t.o. de Martinuskerk.

Er zijn bergen werk verzet door het Comité die uit 8 personen bestond, bijgestaan door 25 contact personen en 10 fotografen uit de gemeenschap.

Vooraf werd er een presentatie getoond van het door Paul Jong gemaakte grafisch ontwerp wat samen met Peter van der Zon op beeld was gezet als impressie over het geheel.

Na deze impressie werden er ook nog mooie opnamen getoond door een die gemaakt waren door Sil Jong die de Titel van het boek " Dorpsgezichten 't Veld, Zijdewind en Moerbeek " had ingebracht.

Voor de jongerenvereniging JVC stond er ook nog een mooie verrassing te wachten. zei kregen een cheque overhandigd van de opbrengst van de organisatie van het eerder georganiseerde “Zijveldfestival”.

Na afloop van deze zeer gewaardeerde presentatie ging de exemplaren als warme broodjes van de hand, en vanaf vandaag zijn ze uiteraard ook in de DOP de Dorps-Superrr te verkrijgen.

De Superrr heeft zelfs een speciale actie op touw gezet, bij iedere besteding van 15 euro in de winkel krijgt men een stempel wat bij een volle kaart van 10 stempels 10 euro korting oplevert waardoor het zgn. Smoelenboek al voor 5 euro in ieders bezit kan komen.

Het streven was het boek voor de feestdagen te presenteren zodat het ook als welkom Sint of Kerst geschenk kan worden geven.

Theo Moras