• Toespraak tot de bewoners in Lelypark

    Marieke Roos

Lenteboden op Valentijsdag

14-02-2018, 12:40 | Lezersnieuws | Peter C.

 

Traditiegetrouw hebben de raadsleden en bestuursleden van de Seniorenpartij Hollands Kroon der lente gebracht naar de verzorgings- en verpleeghuizen in onze gemeente.

 

In Middenmeer en Wieringerwerf werd dit gedaan door de secretaresse mevrouw Marieke Roos samen met Peter C. Meijer.

 

In Kroonwaard waren de supervrijwilligers bezig de verbouwing voor te bereiden die op 1 maart gaat beginnen. In Lelypark waren de bewoners van de aanleunwoningen aanwezig en Meijer vertelde hier hoe hij tien jaar geleden begon om voor de ouderen in onze polder te werken door als voorzitter van de ANBO te starten en later als Vrijwillige Ouderen Adviseur (VOA). Vanaf 2011 heeft een groep de Seniorenpartij Hollands Kroon opgericht en gezien de stijging van het aantal raadsleden werd dit zeer gewaardeerd.

 

Dat het Rijk de Wmo, de jeugdzorg en de participatiewet door de Gemeenten liet uitvoeren was mooi, maar de daarbij grote bezuiniging maakte het moeilijk om dit goed te realiseren.

 

Gelukkig blijkt dat Incluzio als organisatie de zaken goed heeft opgepakt en dat de wethouder Mary van Gent gelukkig hoort dat men in onze gemeente over dit onderdeel tevreden is.

 

De deelnemers aan de koffie in Lelypark vonden het een goed idee en hopen op 21 maart weer hun stem uit te brengen.