Geef je op voor de cursus EHBO of EHaK bij EHBO vereniging Wieringermeer

06-11-2018, 06:41 | Lezersnieuws | Alice

U wilt toch ook kunnen helpen? Niemand wil met lege handen staan bij een ongeval. Door te weten wat u kunt doen, kunt u snel iemand helpen. Met het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis op zak, bent u in staat om op juiste wijze Eerste Hulp te verlenen. Vanaf 1 januari 2017 is Eerste Hulp aan Kinderen onderdeel van het Diploma Eerste Hulp.

 

EHBO vereniging Wieringermeer start met een beginnerscursus EHBO op zaterdag 26 januari 2019. De cursus neemt 4 zaterdagen (9.00 tot 16.00 uur) in beslag waarvan op de laatste zaterdag (16 februari 2019) het examen plaatsvindt. Het examen wordt afgenomen door een afvaardiging van het Oranje Kruis. De onkosten bedragen € 175,00, dit is inclusief lesboek, materialen, lesgeld, koffie/thee, lunch, examengeld, certificering bij het Oranje Kruis en diploma (incl. pasje).

 

Ook start de vereniging een aparte cursus EHaK (Eerst Hulp aan Kinderen). Oefen alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor EHBO aan baby’s en kinderen. Inclusief reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen. Het geregistreerde certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt nu ook binnen de Regeling Wet kinderopvang (wet IKK). De EHaK cursus wordt gegeven op zaterdag 30 maart 2019 en dinsdagavond 2 april 2019. De kosten voor deze cursus bedragen € 75,-.

Beide cursussen staan onder leiding van onze gediplomeerde docenten. De minimum leeftijd voor de cursussen is 16 jaar. Er zijn verschillende zorgverzekeraars die de cursus (deels) vergoeden. De cursussen wordt gegeven in zalencentrum De Meerbaak te Middenmeer. Voor opgave en informatie graag mailen naar cursussen@ehbo-wieringermeer.nl.