• Commissie verg. Prov. Staten

  Theo Moras.
 • Commissie verg. Prov. Stat

  Theo Moras.
 • Commissie verg. Prov. Stat

  Theo Moras.
 • Commissie verg. Prov. Stat

  Theo Moras.

Commissie geeft hoop op betere veiligheid N 241.

29-11-2017, 11:45 | Lezersnieuws | Theo Moras.

Bij de Commissie Mobiliteit en Financiën is maandagmiddag in het Provinciehuis in Haarlem nog een poging gewaagd om de veiligheid op zowel de fietsstraat als de paralelweg onder de aandacht te brengen.

Het bleek zeker geen verkeerde zet te zijn geweest om bij deze Commissies in te spreken en de grote bezorgdheid daar kenbaar te maken.

Commissieleden van de meeste fracties stelden diverse vragen, en ook waarom juist bij Provinciale Staten om steun en medewerking werd gevraagd.

Op alle vragen over betere en meer straatverlichting op de fietsstraat en paralelweg aan de andere kant van de gerenoveerde N 241 waar ook op belijning aan weerskanten van die aarde donkere verlaten weg werd aangedrongen konden pasklare en begrijpelijke antwoorden worden gegeven.

Er werd duidelijk gemaakt dat de Provincie niet de juiste instantie was om de grote bezorgdheid over de veiligheidsproblemen op tafel te leggen met het verzoek om hier gedegen maatregelen tegen te treffen.

Het was dan welleswaar Provinciaalbesluit zoals de opdracht van deze ingrijpende reconstructie geheel was uitgevoerd, maar al die opdrachten waren goedgekeurd door de Staten en alleen daar kan mogelijk verhaal gemaakt worden om te trachten verbeteringen in die onveilig geachte situaties aan te brengen.

Er bleek zeer zeker begrip voor te zijn bij de meeste zo niet alle Commissieleden zodat daar in een volgende Commissievergadering nog eens aandacht aanbesteed zal worden.

Mogelijk wordt er dan alsnog besloten om een extra budget voor deze knelpunten beschikbaar te stellen waar door iedereen met vertrouwen naar wordt uitgekeken.