Amnesty op Winterfair Wieringerwerf

14-11-2017, 21:36 | Lezersnieuws | Ingezonden via website

Datum:

zaterdag 25 november 2017, 10:00

Locatie:

De winterfair is op zaterdag 25 november 2017. De deuren gaan open om 10:00 en sluiten om 16:00 uur. Op de fair vindt u een stand van Amnesty, waar u producten kunt kopen. De kerstkaarten en servetten zijn populair. U koopt niet alleen een aantrekkelijk product, maar u steunt daarmee ook het werk van Amnesty,

Het werk van Amnesty is nog steeds nodig, omdat in veel landen de mensenrechten worden geschonden. Amnesty doet onafhankelijk onderzoek naar de mensenrechtensituaties in landen en voert actie door bijvoorbeeld petities te laten tekenen en die op te sturen naar de autoriteiten en ambassades. Regeringen zijn gevoelig voor druk van buitenaf en daardoor ontstaat verandering.

Bij de stand ligt een petitie waarmee Amnesty de president van Egypte oproept om alle aanklachten tegen Azza Soliman in te trekken. Azza Soliman is een Egyptische advocaat die zich op vreedzame wijze inzet voor slachtoffers van marteling en de rechten van vrouwen. De Egyptische autoriteiten arresteerden haar al verschillende keren en vallen haar geregeld lastig. Nu ligt ze weer onder vuur en kan 15 jaar gevangenisstraf krijgen voor verzonnen aanklachten. Bovendien heeft ze een reisverbod.

Informatie over de werkgroep Amnesty Schagen-Hollands Kroon vindt u op hollandskroon.amnesty.nl