• Ernstig ongeval op terrein Landgoed Hoenderdaell

    GLOCALmedia

Dode na ongeval op Landgoed Hoenderdaell [UPDATE]

ANNA PAULOWNA Dinsdagmiddag zijn de hulpdiensten uitgereden naar het landgoed Hoenderdaell. Op de grasvelden rondom het landhuis moet iets ernstigs zijn gebeurd. De hulpdiensten waaronder politie, de brandweer uit Anna Paulowna en Schagen en twee ambulances snelden zich naar de plaats van het incident. Een gealarmeerde traumaheli is echter halverwege zijn vlucht teruggeroepen naar Amsterdam. De melding kwam bij de meldkamer binnen om half vijf als een 'Ongeval buiten'.

De politie houdt omstanders op afstand, het terrein is op dit gedeelte niet toegankelijk voor publiek. Medewerkers van het park zijn zichtbaar ontdaan.

Landgoed Hoenderdaell staat te midden van een prachtig uitgestrekte natuurgebied en herbergt een exotisch- en inheems dierenpark. Ook is Stichting Leeuw er gevestigd.

Om half negen heeft de politie laten weten dat er één persoon is overleden. Over de toedracht nog niets bekend.

Op de Facebook-pagina van Landgoed Hoenderdaell betuigen Robert en Agnes Kruijff hun medeleven. 

Lieve Roy,

Altijd stond jij voor iedereen klaar. Even maaien bij de roofvogels, schoffelen voor bij de entree of snoeien in de kas. Aan het eind van de week deed je graag een biertje met Marcello in het Veer. Altijd had je een lach om je gezicht. Slecht weer deerde je niet, het werk moest af. Je was geliefd bij iedereen op het park. 
Gisteren sloeg het noodlot toe en kantelde jouw grasmaaier. 
Nu moeten wij je allemaal missen, echter wij weten nog niet hoe. Verdwaald staan we met elkaar over je te praten. Je bent er niet meer, dat is onwerkelijk. We willen je terug, maar we weten dat dat niet kan. 
Je blijft altijd in onze gedachten. Wij wensen je familie, vrienden en nabestaanden veel kracht toe om dit verlies te verwerken.

Robert en Agnes Kruijff, namens alle medewerkers, vrijwilligers en bewoners van Landgoed Hoenderdaell