• Hanke Prijs en Stephan Taal bieden een plan op maat: voeding en sport.

    Daan van Dijk

Samen bewegen en afvallen

Drie maanden onder begeleiding

HIPPOLYTUSHOEF Gewichtsconsulent Hanke Prijs en sportcentrum Hippogym slaan de handen ineen. De twee gaan mensen begeleiden die gezonder willen leven of gewicht verliezen. In een intensieve begeleiding van drie maanden. Minstens twee keer per week trainen volgens een schema en om de week samenkomen voor een resultaatmeting. Dat is kort gezegd waar het om draait.

Voorafgaand aan het traject is er een informatiebijeenkomst, zaterdag 24 maart om 14.00 uur. Daarin leggen Hanke Prijs en Stephan Taal uit wat de deelnemers kunnen verwachten. "Ik weet uit ervaring in mijn praktijk dat mensen houvast willen. Iemand die ze helpt hun doelen te behalen. Dat is wat we met deze groep ook gaan doen. Juist door samen te werken aan hetzelfde doel, motiveer je elkaar. Je kunt van elkaar leren en uiteraard geef ik elke bijeenkomst uitleg over voeding en wat het voor je kan betekenen. Het is absoluut niet de bedoeling dat je op een streng dieet gaat. Je leert hoe je met een paar eenvoudige trucs gezonder kunt eten. Daar hoef je echt niet uren voor in de keuken te staan", vertelt Hanke Prijs.

VINGER AAN DE POLS Wie deelneemt aan deze groepsbegeleiding komt om de week bijeen. En dat zeven keer aaneengesloten. "Dan ben je dus drie maanden onder begeleiding. Dat is prettiger dan elke week bij elkaar komen. Op deze manier hou je een langere tijd vinger aan de pols. Uiteraard is er altijd mogelijkheid om tussendoor aan de bel te trekken als het even niet lukt of je tegen problemen aanloopt."

MAATWERK Naast de gezamenlijke bijeenkomsten gaan de deelnemers aan het werk in het sportcentrum. "Er wordt gekeken wat het beste bij je past en zo krijgt iedere deelnemer een eigen programma. We bieden maatwerk. Daar hebben we een super handige tool voor. Daarop kunnen de deelnemers zelf bijhouden hoe het gaat, wat hun vorderingen zijn en er staan bovendien ontzettend veel tips op," licht Stephan Taal het onderwerp bewegen toe.

Inhoudelijk over voeding leren de cursisten wat gezonde voeding is, hoe ze deze eenvoudig kunnen toepassen binnen hun gezin of huishouden en hoe je toch kunt genieten van een feestje, etentje of barbecue.

EERLIJKER BEELD In de resultaatmetingen worden niet alleen gewicht en BMI berekend, maar ook wat er gebeurd is met de verhouding vet- en spiermassa. "Dat geeft een eerlijker beeld. Want je kunt in kilo's op je eigen weegschaal niet afgevallen zijn, maar wel meer spieren gekregen hebben. Omdat die meer wegen dan vet heb je wel degelijk resultaat geboekt", verduidelijkt de gewichtsconsulent.

INFORMATIEBIJEENKOMST De informatiebijeenkomst is zaterdag 24 maart om 14.00 uur bij Hippogym. Aanmelden is gewenst en kan via info@hankeprijs.nl, 06-1295194 of bij het sportcentrum, Belterlaan 22. De cursus begint in april, de laatste bijeenkomst is vlak voor de zomer. Omdat Hanke Prijs is aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland kunnen de deelnemers die aanvullend verzekerd zijn, (een deel) vergoed krijgen van hun zorgverzekering.

w www.hankeprijs.nl. f facebook.com/gewichtsconsulent-hanke-prijs