Vrijwilligers runnen Veerburg

ANNA PAULOWNA De exploitatie van Veerburg in Anna Paulowna is sinds 1 januari in handen van vrijwilligers. In 2014 besloot de gemeente Hollands Kroon de accommodatie af te stoten. De gebruikers van Veerburg werd gevraagd de mogelijkheid van zelfbestuur te onderzoeken. Namens de vaste gebruikers werd hiertoe al snel een commissie gevormd. "Na vele vergaderingen en verhitte discussies is, in samenwerking met de gemeente en met toestemming van de raad, met ingang van 1 januari een tussentijdse overeenkomst gesloten," aldus Wim Völker, voorzitter van gymnastiekvereniging Dokev en beheerder van Veerburg Sport & Cultuur. "De commissie heeft het beheer en de reserveringen van de zalen gedeeltelijk overgenomen van de gemeente. Tevens zijn er afspraken gemaakt met betrekking tot het schoonhouden van het complete pand. Deze laatste twee veranderingen leveren een forse besparing op."

Het gaat om een tussenoplossing. Wim: "De commissie heeft namelijk een totaalplan ingediend met betrekking tot de toekomst van het huidige Veerburgcomplex. Dit jaar zal de gemeente een besluit nemen over dit plan en dan ontstaat een geheel nieuwe situatie. Wordt vervolgd dus, maar voor de korte termijn is dit een mooie oplossing, met dank aan vele vrijwilligers. Ons doel: een multifunctioneel complex in Anna Paulowna waar velen nog tientallen jaren plezier van kunnen hebben."

Voor meer informatie en het laatste nieuws: www.veerburg.nl. Via deze website kunt u ook reserveringen voor sporthal of toneelzaal aanvragen.