Lokaal lezersnieuws

Wieringer Ontmoetingsdiner op vrijdag 25 mei

Het Wieringer Ontmoetingsdiner voorziet in een behoefte; in maart was het in korte tijd volgeboekt. Het volgende ontmoetingsdiner is op vrijdag 25 mei in de Filadelfia Kapel, Beltstraat 7-9 in Hippolytushoef. 

Wint een Noord-Hollandse boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

Muziek op de Meerpaal

 

Europa Kinderhulp zoekt vakantieouders

April. Net zoals vele andere gezinnen maken we nu ook vaste plannen voor de zomer. Spanje, Frankrijk, Oostenrijk, of misschien nog verder. Had u al ideeën voor de zomer van 2018?

 Europa Kinderhulp doet u graag een suggestie.

LADA wil schone sloot in Nieuwe Niedorp

LADA heeft het college vragen gesteld over het onderhoud van de sloot langs de Dorpsstraat in Nieuwe Niedorp. Ruim een jaar is de sloot over grote delen bedekt met een dikke, soms rottende, krooslaag.

Biesheuvel Knoflook genomineerd als Agrarisch Ondernemer 2018

Als het aan Arjan Biesheuvel ligt, eet op termijn iedereen verse knoflook. De knoflookteler uit het Noord-Hollandse Slootdorp beseft dat er voor dat doel nog een wereld te winnen is. “Veel mensen kennen alleen de twee gedroogde knoflookbolletjes in een netje.

Winnaar Foto van de Maand

De Fotowerkgroep 't Perspectief heeft woensdag 14 maart een boeiende bijeenkomst gehad. De leden van de werkgroep "Macro" hadden de eer om een presentatie te verzorgen van hun vorderingen.

LADA wil opheldering overbomenkap Leijerdijk

LADA-fractielid Peter heeft het college  vragen gesteld over de kap van bomen langs de Leijerdijk.

Graag Gedaan zoekt vrijwillige chauffeurs

Graag Gedaan zoekt vrijwillige chauffeurs.

Wilt u zich, als vrijwilliger, nu en dan inzetten voor hulp aan ouderen?

Heeft U wat tijd over en een auto ter beschikking?

Dan is St. Graag Gedaan Anna Paulowna / Breezand naar u op zoek.

 

Pagina's